Věda snad objevila léky na většinu neduhů, ale nenašla lék na nejhorší zlo – lidskou lhostejnost.

Spolek Mourek


Kočičí depozitum Spolek MOUREK - nový život kočkám, Powered by Joomla!
Pozdrav z nového domova od Tomíka - 13.8.2013 Email

Tomík

Tomík - Kocourek k osvojení

Kocourek

13.8.2013

Tomík, který je v novém domově, posílá další pozdravy a moc doufá, že i ostatní kočičky najdou domov s tak skvělou paničku.


22.5.2013

Nová panička Tomíka napsala hned jak dojeli domů: No, bylo vidět, že se mu ve vlaku nelíbí, sice nemňoukal, ale celou dobu byl schoulený na kraji přepravky a nereagoval ani na drbání - ale zázračně rychle se z toho vzpamatoval, večer už rdousil plyšáky.

 

Další krátká zprávička: Dneska ráno si přítel zavazoval tkaničky pět minut, protože Tomíkovi přišla hrozná sranda mu je lovit.

Delší zprávička: Tomík je pěkný raubíř, je to nesmírně hyperaktivní kocour, takže je ho všude plno, všude běhá, všechno zakusuje (aportuje dokonce i plyšové myšky), v noci spí kamarádce na obličeji, s oblibou sedává na okně a pozoruje vše, co se venku děje s nesmírně zkoumavým výrazem (i když se mi zdá, že se tam neděje nic a je to neuvěřitelná vtěrka . Už si omotal kolem prstu i mého přítele, s kterým včera trávil den v posteli. Takže myslím, že se mu u nás líbí. S novým kamarádem se prozatím respektují, občas k sobě čichnou, orientálec na něj "divně" mňoukne, Tomíkova hlava to zjevně nepobírá a zase si sebe navzájem nevšímají. Ale na to, že ten druhý kocour k nám přišel v pátek, tak si myslím, že je to v pohodě, nijak se nenapadají, takže doufám, že z nich budou kamarádi - časem.

Nicméně na to, jak je u nás chvilku, tak se zaklimatizoval zázračně rychle, všude leze (hlavně hlavou do hrnců) a ignoruje škrabadlo (musím koupit kozlíkové kapky). Prostě náš miláček.


15.5.2013

Díky kočičímu přání, našel nový domov kocourek Tomík. Pro Tomíka si ve středu přijela z Prahy moc hodná, milá slečna. Bude bydlet v bytě a společnost mu bude dělat kocourek, který se přistěhoval v pátek. Tomíčku měj se moc hezky a ať vám to s novým kamarádem klape.

5.10.2012

O Tomíkovi jsem se dověděla od průvodčího. Prý na nádraží v Jaroměři je nějaké kotě a chodí tam již celý den za cestujícími, ale všichni ho odhánějí. Po příjezdu a po chvilce hledání, jsem kocourka objevila, jak se snaží dostat dveřmi do jedné z kanceláří, bohužel marně. Když jsem ho vzala do náruče, byl strašně lehoučký, bezvládný a hodně špinavý. Cestou usnul a doma spal ještě celé tři dny, s přestávkami na jídlo. Ted již je Tomík v pořádku, je to moc miloučký, tichý a mírný kocourek. Je mu asi sedm měsíců. Slabounce mňouká, rád se mazlí a chová, pacičkami vás hladí. Ostatních koček se ale bojí a tak by co nejdříve potřeboval najít nový domov. Nejlépe v bytových podmínkách. Je totiž velmi důvěřivý a lidí se nebojí. Takže mu lehce může někdo ublížit. Bude mu nejlépe samotnému, nebo s jinou hodnou kočičkou. Tomíček je odčervený a čistotný.